MĀRIS BIŠOFS

 

11. jūnijā 85. dzimšanas dienu svin mākslinieks un rakstnieks Māris Bišofs, kuru mēs, aucenieki, pieskaitām pie savējiem - Auces elpas skartajiem.

``Mākslinieka Māra Bišofa daiļrade Latvijā daudziem pazīstama ar viņa radītajiem lakoniskajiem, taču idejiski piesātinātajiem zīmējumiem laikrakstam Diena, žurnāliem Rīgas Laiks un Ir, taču M. Bišofs ir arī pasaulē atzīts mākslinieks, kurš 37 gadus pavadījis ārzemēs – Krievijā, Izraēlā, Francijā, ASV, zīmējis ilustrācijas tādiem izdevumiem kā Time, Newsweek, The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The Rolling Stone Magazine u.c.

Viņa zīmējumu pasaule ir dažāda un ne vienmēr viegli uztverama, tā ietver paradoksus, savdabīgu redzējumu uz apkārtējām lietām un norisēm cilvēka privātajā un sabiedriskajā dzīvē. Nopietnais nereti mijas ar nenopietno, šķietami vienkāršais izrādās daudz sarežģītāks, tādējādi liekot domāt par darbu vēl ilgi pēc tā apskates. Mākslinieka darbos atklājas tādas nianses, ko mēs varbūt parasti ikdienā neievērojam.``(archiv.org.lv/Bisofs.Idejas/)










Komentāri